Her har jeg samlet de mest almindelige spørgsmål i forhold til de opgaver jeg udfører. Skulle der være noget du ikke har fået svar på, eller vil du bare hellere spørge mig, så kan du skrive til mig her
Leveringstid?
Lerveringstiden kan variere meget. Der kan gå mellem 3 og 20 dage, men det har utroligt meget at gøre med, hvor hurtig du er til at besvare de spørgsmål jeg har til sidens indhold, og så selvfølgelig opgavens omfang i det hele taget.

Med hensyn til mails bestræber jeg mig på i hverdagene at besvare og reagere på mails mindst en gang i døgnet.
Hvordan kommer min hjemmeside til at rangere højt på Google?
Google er meget avanceret og kompliceret, og det er ikke så let lige at forklare. Jeg vil dog forsøge at forklare det alligevel, da det er vigtigt at man har en basal ide omkring hvordan det fungerer for at nå sine mål.

I min forklaring prøver vi at forestille os at Google er en person og ikke en robot.

Forklaring:

Ens mål med Google er dels, at når folk søger på de ord, som man gerne vil have skal Google skal forbinde med din hjemmeside, så skal Google “tænke” på ens hjemmeside, og når Google så “tænker” på ens hjemmeside skal man ligge så højt som muligt.

For at nå frem til dette mål er man nødt til at dele det det op i to:

Google forbinder din hjemmeside med specifikke ord:

Google fungerer på den måde at de har en kæmpe robot, som indekserer (læser tekster og overskrifter mm.) på alle hjemmesider der ligger ude på nettet. Når Google har indekseret din hjemmeside beslutter Google hvilke ord, som skal høre sammen med din hjemmeside. Man kan ikke længere bare programmere nogle ord ind i selve hjemmesiden, og så er Google naive nok til at tro at disse ord hører til hjemmesiden. Google er med tiden blevet meget klogere, og de henter kun ordene ud fra det, som der står på hjemmesiden. Dog er der nogle forskellige ting som man kan gøre:

Man skal sørge for at de søgeord som man ønsker står i ens tekster så mange steder som muligt.
Man skal sørge for at de søgeord som man ønsker står i ens overskrifter så mange steder som muligt.
Man skal sørge for at hjemmesiden er let indekserbar for Google (at den er søgeoptimeret korrekt).
Alt dette har din webdesigner (altså jeg) indflydelse på. Det er mit ansvar at hjemmesiden er opsat korrekt efter Googles ønsker, at den er søgeoptimeret korrekt og at jeg i samarbejde med dig sørger for at de korrekte søgeord står i teksten og overskrifter så mange steder som muligt.

Google placerer din hjemmeside så højt som muligt når Google tænker på din hjemmeside:

Når hjemmesiden så er blevet opsat korrekt så Google forbinder din hjemmeside med de ord som du ønsker, så er der en verden til forskel på om man ligger på side 1 eller på side 50. Der er 200 forskellige parametre der bestemmer hvilken side man er placeret, men hvis man skal prøve at forenkle det og kigge på de vigtigste så er det:

Hvor mange besøgende er der dagligt på siden
Hvor lang tid er de på siden
Hvad laver de på siden
Hvordan er de kommet ind på siden
Alle disse parametre har jeg som webdesigner ingen indflydelse på, da jeg jo ikke kan skaffe besøgende til din hjemmeside. Det vil sige at du selv skal sørge for at din hjemmeside er så aktiv som muligt og at der er folk der besøger den.

Google er vores fælles ansvar – som webdesigner og kunde

Hele min pointe med dette svar er at din succes på Google afhænger af os begge to. Jeg sørger for at hjemmesiden er opsat korrekt og at Google “tænker” på din hjemmeside ved nogle bestemte søgeord. Men det er dit ansvar at hjemmesiden har besøgende, er aktiv og dermed kommer til at ligge højt placeret når Google nu “tænker” på din side.

Selvom det måske ikke er alle webbureauer der vil indrømme det, så gælder ovenstående ligegyldigt hvem du får lavet din hjemmeside hos, så der er hverken mere eller mindre arbejde for dig selv ved at få den lavet hos mig – jeg er blot ærlig omkring det.
Skal jeg selv skrive tekster?
Ja, du skal selv levere teksterne til din hjemmeside.

Grunden til det er at det er et utroligt stort arbejde at skrive tekster for andre, da det kræver at man sætter sig 100% ind i tingene. Jeg har valgt at for at jeg kan fokusere på at designe og opsætte selve hjemmesiden, og så skal kunden selv levere tekster. Du kender også din virksomhed bedst, og vil derfor helt givetvis være den bedste til at forklare de besøgende hvad det handler om.
Hvor kan jeg finde billeder?
Det er altid bedst at man selv tager billeder til sin hjemmeside. På den måde bliver det mere personligt og dermed mere troværdigt for kunden.

Hvis ikke du har mulighed for eller lyst til selv at tage billederne, så er der en række hjemmesider hvor man lovligt og gratis kan finde billeder og bruge på ens egen hjemmeside. En god hjemmeside til rettighedsfrie billeder er freepik.com.

Billeder som du finder på Google eller fra andres hjemmesider må man ifølge loven ikke bruge, da du ikke har ophavsretten til dem. Vælger du at bruge dem alligevel er det på eget ansvar.

En anden god grund til at bruge dine egne billeder er at Google rangerer hjemmesider med unikt indhold højere, end hjemmesider der har kopieret indhold.
Logo?
Som udgangspunkt tilbyder jeg ikke at designe et logo for dig. Hvis du ikke har et logo, så kan vi enten blot skrive dit navn med almindelig skrift, og alternativt skal du have en grafiker til at lave et logo til dig, som jeg så indsætter.

Det at lave hjemmesider og så at opsætte grafiske ting som f.eks. et logo det er to forskellige brancher.

Har du et åbent sind hvad angår logoet, kan jeg dog godt give et udkast til et, så længe det kan holdes simpelt som Medianauts eget logo for eksempel. Hvis du er interesseret kan vi aftale nærmere ved kontakt.
Domæne og hosting?
Når man har en hjemmeside, så er der bare nogle udgifter som man ikke kommer uden om. Dels skal man have et domæne og derudover skal man have sin hjemmeside hosted et sted.

Det er vigtigt at adskille de to ting, da de ikke hænger sammen men begge er krævet for at have en hjemmeside.

Domæne:

Et domæne er dit hjemmesidenavn. F.eks. er mit domæne medianaut.dk.

I Danmark er det firmaet DK-hostmaster der administrerer ALLE “.dk” domæner, så det vil sige at hvis du vil have en hjemmeside der slutter på “.dk”, så vil dit domæne ligge hos DK-hostmaster.dk.

Det koster et årligt gebyr på 45 kr. at have sit domæne oprettet hos DK-hostmaster.dk.

Hosting:

Hosting betyder at du har din hjemmeside liggende et sted på en server. Hver gang der er en person der besøger din hjemmeside, så går den besøgendes computer ud på internettet og hen på din hosts server, og henter alt ned lige fra tekst, billeder, opsætning osv.

Denne server skal man betale for at have lov til at bruge. Der er utallige forskellige firmaer som der tilbyder denne service, men jeg opfordrer altid til at man vælger Unoeuro.com, da de er billige men pålidelige, og bedst af alt brugervenlige.

Hos Unoeuro.com koster det:
Oprettelse: 112 kr.
Årlig afgift (domæne og hosting): 159 kr.